Het cruciale begin: Persen van de druiven en de eerste fermentatie


De vendange ligt intussen achter ons. De persen hebben op volle toeren gedraaid!
Minimaal 2000 kg tot maximaal 12.000 kg druiven kunnen in één persronde geperst worden afhankelijk van het type pers.
Wist je dat er in de Champagne nog 584 traditionele persen in het gebruik zijn, naast 2605 horizontale, meer moderne persen en nog eens 1949 perscentra waar men zijn druiven naartoe kan brengen om te laten persen?
Uit 4000 kg druiven verkrijgt men na de eerste persing 2050 liter cuvée. De tweede persing levert 500 liter taille op. Deze twee vormen de most en worden gebruikt voor de vinificatie van champagne. Het sap verkregen uit een derde persing - la rebêche - mag niet gebruikt worden voor de productie van champagne.
Benieuwd naar meer info over het persen en de eerste fermentatie? We verwijzen u graag naar onze uitgebreide blog van oktober!

Blog oktober 2024: Persen en eerste fermentatie

Fines Bulles: champagne voor elke gelegenheid

Bij Fines Bulles bieden we niet alleen champagnedegustaties aan, maar ook een breed scala aan champagnes voor persoonlijk gebruik, feesten en evenementen of horeca. Onze jarenlange passie voor deze sprankelende wereld heeft ons geleid tot het samenwerken met gepassioneerde wijnboeren die op ambachtelijke wijze hun authentieke champagnes produceren.

Een uitgebreid gamma aan smaken

Of je nu een liefhebber bent van verfijnde cuvées, exclusieve millésimés, brut nature of extra dry champagnes, bij Fines Bulles vind je gegarandeerd iets naar jouw smaak. We bieden een divers palet aan smaken, variërend van fruitig en bloemig tot kruidig en vol. Onze champagnes zijn met zorg geselecteerd om een unieke en onvergetelijke smaakervaring te bieden.

Ontdek wat Fines Bulles u meer kan bieden

  1. Zoekt u een perfect relatiegeschenk? Vraag naar onze voorstellen.
  2. Wilt u een evenement of productlancering verrijken met champagne? wij geven uw gelegenheid een extra dimensie en een vleugje elegantie.
  3. of het nu gaat om het organiseren van een exclusieve degustatie voor het directie-of managementteam, uw medewerkers of andere leden van uw organisatie, als onderdeel van een teambuildingactiviteit of gewoon als een gezellig samenzijn, goede relaties vormen de basis van elk succesvol bedrijf.
  4. Vraag naar onze “Degustation Offerte”, het ideale relatiegeschenk exclusief voor bedrijven als dank voor partners of klanten na een succesvol project, een stijlvolle en memorabele manier om uw waardering te tonen en een blijvende indruk te maken. Contacteer ons voor meer info.

Bent u klaar om uw evenementen of klantenrelaties naar een hoger niveau te tillen met Fines Bulles?

Neem vandaag nog contact met ons op en laat Fines Bulles uw gids zijn in de fascinerende wereld van champagne.

Contacteer ons

Proost op uw volgende onvergetelijke event! 🍾

Annemie & Patrick

Gecertificeerd MOOC-champagne
Gecertificeerd reisleider Champagne-Ardenne
Officieel importeur
Fines Bulles

Enjoy champagne responsibly!!

 

Fines Bulles

Champagne degustaties aan huis of op locatie. Champagnes voor persoonlijk gebruik, feesten, evenementen of horeca.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Inschrijven

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Bekijk de vorige updates

Blog

In de kijker

Contacteer Ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u nog vragen over één van onze formules of had u graag meer informatie? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!